Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΑΝΘΡΑΚΑΣ


       ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ


Συναδελφισσες συνάδελφοι, σήμερα ζούμε μια βάρβαρη πραγματικότητα, μια απάνθρωπη καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας , κυρίως του εργασιακού μας βίου. Πρακτικές που επιβάλει η νεοφιλελευθερη σοσιαλιστική κυβερνηση .
Ο εργασιακός Μεσαίωνας που ζούμε επεκτείνεται σε όλους τους τομείς, είτε Δημόσιος είτε Ιδιωτικός. Μια από τις  επιχείρησεις που έχει στοχοποιηθεί είναι και η δική μας, η ΔΕΗ Α.Ε. ,η επιχειρηση του ελληνικου λαου .
Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κομβικό σημείο για το μέλλον της ΔΕΗ και των εργαζομένων σε αυτή , πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και κυρίως η Συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός των προθύμων, έσπευσε πρώτος να διαμελίσει την Επιχείρηση δια της θυγατροποίησής της μέσα από ένα αμφιλεγόμενο συνέδριο, στρώνοντας το χαλί στην Κυβέρνηση  που υπηρετει τους πάτρωνες τοκογλύφους της, για να διαλύσουν τη ΔΕΗ έχοντας προηγουμένως την «νομιμότητα» του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού ,χανοντας ετσι το μεγαλο διαπραγματευτικο μας  ατου.
Μια «νομιμότητα» που δεν είχε την υποστήριξη των συνεδρων της ΔΑΚΕ ΕΤΕ, η οποία διαχώρισε τη θέση της από την κατάπτυστη αυτή απόφαση και λοιδορήθηκε από διάφορους κολαούζους της εξουσίας.
Η επικαιρότητα δυστυχώς για τους εργαζόμενους δικαίωσε τις θέσεις  μας ,την στιγμη που το συγκεκριμένο σχεδιο Νόμου (Θυγατροποίηση της ΔΕΗ) έχει πολλά επικίνδυνα άρθρα και ενω είναι έτοιμο να κατατεθεί στην Βουλή  , το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «ποιεί την ήσαν» . Ξέχασε τις υποσχέσεις περί έγκυρης ενημέρωσης των εργαζομένων και δυναμικών αντιδράσεων σε ένα επαίσχυντο κατά τις πρώτες ενδείξεις νομοσχέδιο. Μάλλον έχουν πάθει κώφωση--αλαλία ωστε να μην ανησυχήσουν τα κυβερνητικα αφεντικα τους, τα οποίο υπηρετούν.
Η ΓΕΝΟΠ σε άλλες εποχές  στο παρελθόν, στο όνομα των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιδίδοταν σε  λεονταρισμούς και άκρατους λαϊκισμούς, με την επικάλυψη του Σοσιαλιστικού μανδύα, έχοντας μερικές φορές αρνητικά αποτελέσματα για την Επιχείρηση.
Ο λαλίστατος Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το μόνο που θυμάται και ενδιαφέρεται είναι να καταγγέλλει τους συναδέλφους εργαζομένους  της περιόδου ΄90-΄93 και να εξανεμίζει την οργή του σε διάφορα φιλοκυβερνητικά – παπαγαλιστικα  τηλεοπτικά κανάλια που στηρίζουν το Μνημόνιο και την νεοφιλελευθερη σοσιαλιστικη κυβερνηση.
Προφανώς είναι επιλεκτικός με τους εργαζομένους αυτους , οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σήμερα αποτελουν την ραχοκοκαλια της δεη, δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και δεν είναι καρεκλοκένταυροι κάνοντας τα γλυκά μάτια στην εξουσία.                                                  ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
Οι προσληψεις εχουν ξεχαστει, το ιδιο οι Συλλογικές Συμβάσεις , μισθοί μειώνονται, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται. Στον νέο νόμοσχεδιο δεν υπάρχει ούτε καν αναφορά στο ασφαλιστικό μας , ειδικά σε σχέση με την περιουσία μας . Το μόνο που ακουμε από τον προεδρο της ΓΕΝΟΠ και βλεπουμε στα τηλεοπτικα καναλια είναι κάποιες επαναλαμβανόμενες «επαναστατικές» δηλώσεις που έχουν καταντήσει γραφικές και αναποτελεσματικές.
Δεν θα τους ακολουθησουμε  στα ψεύτικα  λόγια του κυβερνητικου συνδικαλισμου . Η ΔΑΚΕ δεν θα επιτρεψει να γίνουν πράξη τα σχεδια τους , θα παλεψουμε εναντια στην μνημονιακη αντιληψη που υπαρχει σε μεριδα της ΓΕΝΟΠ δεη.Ο χειμαρος των εργαζομενων θα τους πεταξει στον Κεαδα.  
·         Η ΔΑΚΕ δεν καθοδηγητε, δεν εξαρτάται ,το εχει αποδειξει στο προσφατο παρελθον
·         Στους αγώνες όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική σε πείσμα των καιρών και των κερδοσκόπων.
·         Για να έχουμε αύριο όλοι δουλειά, σύνταξη και μια ΔΕΗ ανταξια στις αναγκες του ελληνικου λαου.


Γραφείο Τύπου
ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου