Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ
     Συναδέλφισσες συνάδελφοι  στην κρίση σας το ποιές είναι οι Σειρήνες του Διχασμού.                  
Σήμερα στην εποχή του Μνημονίου βρισκόμαστε στο πιο κομβικό σημείο για τη ΔΕΗ, ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της.
Όταν για άλλη μια φορά οι δεσμεύσεις της Νεοφιλελεύθερης Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης δεν τηρούνται,  όπως η άρση της πολιτικής  δέσμευσης του 51% της ΔΕΗ Α.Ε. στο κράτος. Άλλο ένα Σοσιαλιστικό ψεύδος ενόψει του «πάρτι» των αποκρατικοποιήσεων που πρόκειται να ακολουθήσει.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ»
    Είναι αυτονόητο ότι όλοι μαζί εργαζόμενοι και Συνδικάτο πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τον επικείμενο πόλεμο προς τη ΔΕΗ από τα διάφορα συμφέροντα των μαφιόζων-τοκογλύφων-δανειστών που πριμοδοτούν την κατεδάφιση της ΔΕΗ.
    Κάποιοι όμως –όπως η ΠΑΣΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ – αδυνατούν να το κατανοήσουν και επιδίδονται σε πρωτοφανείς ύβρεις και χαρακτηρισμούς επαίσχυντου είδους προς τη ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ , χωρίς κανείς να τους κατηγορήσει και χωρίς κανείς να λογοκρίνει τις παρατάξεις. Είναι γνωστό ότι η αλήθεια πονάει, όταν σήμερα δρομολογούνται εξελίξεις που σχετίζονται με τη δομή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την αλλοίωση του Δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.
   Η ΔΑΚΕ ΕΤΕ το μόνο που κάνει είναι να θίγει τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στη ΔΕΗ και στους εργαζόμενους σε αυτή, τα οποία δεν είναι υπερβολή ή κινδυνολογία. Είναι η ωμή πραγματικότητα  που πολύ σύντομα θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ  προς αφύπνιση κάποιων που ενώ στο Συνέδριο υποστήριζαν με σθένος το σχέδιο της  απόσχισης, γιατί θα είναι καλύτερο για τους εργαζομένους και για την Επιχείρηση, σήμερα ανακοινώνουν  σε παραταξιακά έντυπα τα ακόλουθα:
ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΕΝΙΑΙΑ-ΚΑΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Και του Έλληνα καταναλωτή.
    Προς αποκατάσταση της αλήθειας η ΔΑΚΕ ΕΤΕ έχοντας αίσθημα ευθύνης  και σεβόμενη την απόφαση της πλειοψηφίας του συνεδρίου, στο οποίο μειοψήφησε, έκανε δεκτή την απόφαση του συνεδρίου με τις ίδιες ενστάσεις και στο Δ.Σ. της ΕΤΕ./ΔΕΗ για να μην τορπιλίσει τη λειτουργία του Συνδικάτου και σεβόμενη πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους θεσμούς.
  Τα προβλήματα τρέχουν, επιζητούν λύσεις και όχι έντονο, ακραίο λόγο  και διχασμούς.
  Η ΔΑΚΕ ΕΤΕ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τέτοιου είδους πρακτικές και όταν την πετροβολούν δεν γυρίζει να μαζεύει τις πέτρες.
   Ως ΔΑΚΕ ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τους συναδέλφους εργαζόμενους ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω και την εποχή πρόσληψης τους στην Επιχείρηση, άλλωστε η ανάγκη της εργασίας είναι κοινή για όλους μας.
   

    Και ερωτούμε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που σεβόμαστε, εκτιμούμε, αγαπάμε και συμπορευόμαστε μαζί του σε κάθε αγώνα:
·         Ανήκουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στο κόμμα της Ν.Δ. και είναι όλοι ΔΑΚΕ;
·         Προσλήφθηκαν όλοι αυτοί με την ίδια διαδικασία που προσληφθήκατε και εσείς ο ίδιος;
·         Αφαιρώντας τις προσλήψεις των εργαζομένων αυτών από το δυναμικό της Επιχείρησης θα μπορούσε να λειτουργήσει σήμερα η ΔΕΗ;
   Με τη λογική των δηλώσεων αυτών, σήμερα η ΔΑΚΕ θα έπρεπε να είναι αντίθετη σε κάθε λογική προσλήψεων. Αντίθετα θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η ανάγκη νέων προσλήψεων άμεσα, είναι επιτακτική για την συνέχιση της ύπαρξης της Επιχείρησης και δεν βάζουμε κομματικά κριτήρια για αυτό.
   Σας προκαλούμε τώρα να υλοποιήσουμε τις  αποφάσεις συνεδρίων, τη δέσμευση  της προηγούμενης Κυβέρνησης και της ΔΕΗ για 5.000 έως 7.000 αναγκαίες προσλήψεις, με διαφάνεια, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενός έτους με εκπροσώπηση των εργαζομένων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και έγκριση  από το ΑΣΕΠ για όλες της κατηγορίες των εργαζομένων.
    Συναδέλφισσες Συνάδελφοι: Η ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ τιμά τον ρόλο της και με αίσθημα ευθύνης, με συναίσθημα και αποφασιστικότητα θα προασπίσει τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των Εργαζομένων της.
·        Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
  • ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ
  • ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΕΣ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ
  • ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Η ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ-ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ


 Συναίνεση και αντίσταση τώρα για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής.
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής ΤΩΡΑ!!!!


 
 





                       
                                                                                               Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου