Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ


Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ  ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ-ΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


           
Σήμερα η χώρα  και ο λαός μας ζει μια πρωτοφανή κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση που δεν έχει προηγούμενο, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν συνεχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βλέποντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αυξανόμενη ανεργία ξεπέρασε το 1.000.000 και η φτώχεια εξαπλώνεται.
Οι Τροϊκάνοι και τα ιδιωτικά συμφέροντα προωθούν μνημόνια και επικαιροποιημένα μνημόνια 2-3-4 μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους.
Η έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τη χώρα προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα διέλθει το χειρότερο σημείο της στην διάρκεια του β΄ εξαμήνου φέτος με ύφεση που θα φτάσει το 2011 στα ύψη ενώ προβλέπει 8 δις από αποκρατικοποιήσεις και προσδοκά τα υπόλοιπα 42 δις από αξιοποίηση ακινήτων.
Έγκριτοι οικονομολόγοι δηλώνουν δημοσίως ότι το μνημόνιο είναι ένας χρεοκοπημένος μηχανισμός που στην περίπτωση της Ιρλανδίας έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδας οδηγεί μόνο σε ομηρία των εργαζομένων – συνταξιούχων και ανέργων σε αυτή την χώρα και όχι σε ανάκαμψη.
    Μια από τις λίγες ελπίδες των εργαζομένων είναι το Συνδικαλιστικό κίνημα και τα στελέχη του, παρόλα τα μειονεκτήματα του και την απαξίωση που δέχεται από τα γνωστά Μνημονιακά κέντρα. Αυτό μας κάνει ως Συνδικαλιστικό κίνημα και ως πρόσωπα που το εκφράζουν, να αναδείξουμε τα προβλήματα που μας δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις  και όχι να επιδιδόμαστε σε απαξίωση συνδικαλιστικών στελεχών που έχουν προσφέρει τα μέγιστα, με κτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
Ένα συνδικαλιστικό στέλεχος εγνωσμένης αξίας και με συνδικαλιστική ιστορία είναι ο Βαγγέλης Μπουζούλας, ο οποίος βάλλεται άδικα από ανώνυμους και κρυπτόμενους πίσω από Blog. Ένα στέλεχος που προέρχεται από τη ΔΕΗ, από την ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ και συγκεκριμένα  από την  ΔΑΚΕ/ΕΤΕ και για αυτό είμαστε υπερήφανοι και έχουμε να πούμε  επώνυμα ως ΔΑΚΕ/ΕΤΕ στους κρυπτόμενους, ότι η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν περιχαρακώνεται . Η ιστορία του έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο που θα το ζήλευαν πολλοί επικριτές του.
Είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε στη ΔΕΗ 3 (τρεις)  αλησμόνητες για όλους εμάς ΕΣΣΕ που δεν έχουν προηγούμενο, ένωσε την παράταξη στην οποία ηγήθηκε και κατέβηκε ενωμένη στις εκλογές. Συγκρούστηκε με τα συμφέροντα ανεξάρτητα ποιος ήταν Κυβέρνηση. Αντιτάχθηκε στη διάλυση της ΔΕΗ, έδωσε και δίνει τις μάχες του στο Δ.Σ. της ΔΕΗ σε συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την οποία υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας επί 6 (έξι) ολόκληρα χρόνια. Το ίδιο αγωνιστής στάθηκε και ως Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, έχει δώσει ατέλειωτες μάχες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οι τοποθετήσεις του στα Συλλογικά Όργανα των εργαζομένων δικαιώθηκαν και δικαιώνονται καθημερινά. Άρα εκ του  αποτελέσματος δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένος.
 Δεν υπήρξε ιντριγκαδόρος και δολοπλόκος και αυτό το απέδειξε με την παραίτηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ. Όσο για την εντιμότητά του και την ηθική του (στοιχεία δυσεύρετα στην εποχή μας), δεν τα αμφισβήτησαν ούτε οι μεγαλύτεροι εχθροί του.
Ως ΔΑΚΕ/ΕΤΕ είμαστε υπερήφανοι που στις τάξεις του Συνδικαλιστικού κινήματος υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν πάνω απ΄όλα το κοινό συμφέρον και τα θέματα ηθικής τάξης. Ο Βαγγέλης Μπουζούλας έχει μια ιστορία ζηλευτή, με τις παραλήψεις του και πιθανά λάθη (ουδείς αλάνθαστος), άλλωστε χωρίς ιστορία δεν υπάρχει μέλλον.
Με δεδομένη την ιστορία μας και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές και την κοινωνία, στα παιδιά μας, στους εργαζόμενους και την επιχείρηση γενικότερα που εκπροσωπούμε έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε τα προβλήματα που μας δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να αγωνιστούμε κάνοντας πράξη τις προτάσεις μας ως συνδικαλιστικό κίνημα για να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Ως επώνυμα Συνδικαλιστικά στελέχη πρέπει να αναπολούμε το ιστορικό παρελθόν και να οραματιζόμαστε το μελλοντικό γίγνεσθαι, πάντα σε πνεύμα συναίνεσης και σύνθεσης, για να μπορέσουμε να πείσουμε τους εργαζόμενους για φερεγγυότητα και αξιοπιστία λόγων μέσα από έργα και πράξεις, με αγωνιστική πρακτική τέτοια που να συσπειρώνει τόσο την κοινωνία  όσο και τους φορείς της.
Η μικροψυχία, η μεμψιμοιρία και η μνησικακία δεν χαρακτηρίζουν τη ΔΑΚΕ/ΕΤΕ και τα στελέχη της, ούτε και τους περήφανους Μακεδόνες, αφού η ομοψυχία είναι συστατικό της ψυχοσύνθεσής τους. 
Παρωχημένες αντιλήψεις και αναχρονιστικές πρακτικές δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Κάθε παράταξη και κάθε σωματείο σέβεται και τιμά τα στελέχη της και δεν τα πυροβολεί πισώπλατα.
Για τους ΔΑΚΙΤΕΣ της ΔΕΗ οι προσωπικές επιδιώξεις και αγκυλώσεις ανωνύμων, που δεν έχουν το σθένος και την παρρησία της γνώμης τους, ανήκουν στο γκρίζο παρελθόν.
          Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ είναι υπερήφανη για τα στελέχη της και θα παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, γιατί η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μόνο μια πρόταση για υλοποίηση υπάρχει. ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου